Cosmetisch (Facings & Bleken)

Cosmetisch (Facings & Bleken)

Facings

Door gebruik zullen tanden slijten. Oorzaken zijn eten drinken, knarsen, klemmen en diverse zuren die in de onze mond voorkomen. Tanden lijden daaronder en zullen tandweefselverlies vertonen. Wij kunnen de oorspronkelijke maat, kleur, vorm, stand en lengte van uw tanden weer reconstrueren. Zeer innovatief is de zogenaamde non-prep facing. Zonder te slijpen aan de tanden kunnen facings geplaatst worden.

Verkleurde, gebroken, afgesleten of scheve tanden kunnen vaak vrij eenvoudig mooier worden gemaakt met behulp van een facing of een kroon. Een facing of kroon is een dunne keramische restauratie van porselein of een restauratie van composiet (wit vulmateriaal) over de tand heen. Ons streven is altijd om minimaal- of non-invasief te werken. Dat betekent dat geprobeerd zal worden om zo min mogelijk van de eigen tanden af te slijpen. In sommige gevallen, waarbij tanden iets naar achteren staan kan zelfs zonder te slijpen een facing vervaardigd worden. De materiaalkeuze van de facings hangt af van uw wensen en mogelijkheden.

Bleken

Verkleurde tanden kunnen ook gebleekt worden.

De ‘thuis bleekmethode’ blijkt de meest effectieve en veilige methode om uw tanden te bleken. Bij deze methode van bleken krijgt u professioneel op maat gemaakte doorzichtige bitjes en bleekgel mee naar huis en kunt u thuis, gedurende enkele dagen, meerdere uren per dag bleken, afhankelijk van het type gel dat u mee heeft gekregen. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wanneer uw tanden licht genoeg zijn geworden en dat u de bleekbehandeling weer kunt herhalen als u vindt dat de kleur van de tanden iets terugloopt. Wel belangrijk om te weten is dat bestaande vullingen en restauraties (kronen en facings) niet mee bleken! Soms zullen erg verkleurde tanden niet mee bleken omdat de verkleuring van binnen uit de tand komt. Bij een verkleuring door een wortelkanaalbehandeling zal thuis-bleken ook geen effect hebben. Vaak zal in dit soort gevallen intern gebleekt kunnen worden. Elke situatie is in dat geval uniek en de behandelstrategie zal tijdens de behandeling individueel besproken moeten worden.

Heeft u persoonlijke vragen over deze behandeling?

Word jij onze nieuwe
(paro) preventie-assistente?

Tandartsenpraktijk Rozenburg is op zoek naar een enthousiaste (paro) preventie-assistente voor 2 tot 3 dagen in de week.